Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:december 02, 2016

Julekampagne fra Nabohjælp

Nabohjælp præsenterer: En indlysende innovation
Indbrud er en juleklassiker på linje med andesteg, ris a la mande og Disney Show. Fra 2011-2015 blev der i gennemsnit anmeldt 51 pct. flere indbrud i december måned end i de øvrige måneder. Det skyldes kombinationen af de med mange mørke timer, at mange er væk hjemmefra, og at mange har flere værdier liggende end normalt, i form af julegaver. Nabohjælp fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden vil gerne sætte en stopper for de mange uønskede julegæster. Derfor sætter de igen fokus på, hvordan vi kan gøre livet surt for tyven.

Lys som effektivt middel
Undersøgelser peger på, at nabohjælp kan forebygge op mod hvert 4. indbrud, og at nysgerrige naboer er det, som tyvene frygter mest. Men det er ikke kun Nabohjælp, der kan være med til at sikre dit hjem mod indbrud i julen. Studier peger på, at lys – i form af fx sensorstyret udendørs belysning – er et effektiv middel mod indbrudstyvene. Hver jul pynter vi danskere vores hjem med smukke lyskæder. Så hvorfor ikke pynte op med noget, der skaber julestemning i nabolaget og samtidig forebygger indbrud?

Ikke kun til pynt
For at sætte fokus på lys som et forebyggende middel, har Nabohjælp udviklet en ny slags lyskæde, med indbygget bevægelsessensorer. Pærerne lyser almindeligvis dæmpet og hyggeligt – og ligner enhver anden lyskæde. Men når sensoren bliver aktiveret, går lyskæden fra at lyse med 80 til 800 watt (12.000 lumen), hvilket svarer til, at der tændes 30 lamper på én gang. Det gør det svært for tyven at ”arbejde” uset og kan samtidig være med til at alarmere naboerne.

Foreløbig er lyskæden kun udviklet i et begrænset antal prototyper.  Se Nabohjælps film om den nye lyskæde ’Christmas Spotlights’:

https://youtu.be/i3don32y7io Engelsk udgave

https://www.facebook.com/Nabohjaelp/videos/727784604036488/ Dansk udgave

Vind dine egne Christmas Spotlights
Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden udlover nu fem prototyper af lyskæden. Det eneste det kræver for at deltage i konkurrencen er, at du tilmelder dig Nabohjælp inden d. 15. december kl. 23.59.

”Vi håber filmen og lyskæden kan være med til at minde os alle om at forebygge juleindbrud, inden vi tager til julefrokost eller til juleaften. Udover at det er vigtigt, at vi alle er opmærksomme på mistænkelige ting i området, hvor vi bor eller dér, hvor vi færdes, så er det er det en rigtig god idé, at kombinere det med lys, inden- og udenfor samt andre ting, der kan give indtryk af liv i og omkring boligen”, forklarer Lone Harlev, Projektleder i DKR og TrygFonden

Fem juleråd, der forebygger indbrud

  • Aftal Nabohjælp
  • Brug timerstyret belysning/radio, fake tv eller andet inde, så det ser ud som om der er nogen hjemme
  • Sørg for godt lys omkring huset med bevægelsessensorer
  • Hils på dem du møder i nabolaget. Opmærksomme naboer er tyvens største frygt.
  • Del din viden om mistænkelig adfærd eller indbrud med naboerne. Nabohjælp.dk tilbyder en gratis advarselsfunktion