Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:marts 24, 2017

SikkerhedsBranchen opfordrer til dansk terrorsikringskoncept

Danmark halter bagud når det gælder professionel og gennemtænkt terrorsikring. Der mangler kompetent rådgivning af myndigheder og virksomheder, terrorsikringstiltag gennemtænkes ikke, og uvildig viden er for svært tilgængelig, påpeger SikkerhedsBranchen.

Derfor gik foreningen 23. marts i foretræde for Folketingets retsudvalg for at opfordre politikerne til at lave et dansk terrorsikringskoncept med inspiration fra det norske. I Norge har man efter Breivik-angrebet i 2011 gjort en stor og systematisk indsats for at sikre infrastruktur og offentlige instanser. For at nå målet har nordmændene lavet en sikkerhedslov, der klart beskriver hvad og hvor meget, der skal beskyttes.

Loven bakkes op af en sikringshåndbog, der beskriver hvordan man udarbejder en risikovurdering og hvordan man terrorsikrer bygninger mv. efter trusselsniveauet. Håndbogen udgives af det norske forsvar og staten. SikkerhedsBranchen opfordrede ved foretrædet politikerne til at lave et tilsvarende og lige så uvildigt koncept i Danmark.

Du kan høre mere om SikkerhedsBranchens opfordring til politikerne i radioprogrammet ”Aflyttet” på Radio24syv søndag 26. marts kl. 15.05-16.00. Også det kommende nummer af SecurityUser ser nærmere på det norske koncept.

(24. marts 2017)