Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:juni 28, 2017

Stor interesse for terrorsikring på Folkemødet

SikkerhedsBranchen har længe talt for gennemtænkt, professionel terrorsikring i Danmark, og på Folkemødet på Bornholm 15.-18. juni var det på flere måder tydeligt at emnet er højaktuelt.

Dels var folkemødepladsen i Allinge udstyret med talrige sikringsforanstaltninger, og dels var der stor interesse for SikkerhedsBranchens debat ”Terrorsikring af Danmark – betonklodser eller omtanke?” Debatten blev holdt lørdag, og repræsentanter for redningsberedskabet, Politiet, Folketinget og mange flere var mødt op for at debattere.

Mens der var nogen uenighed om hvordan man egentlig terrorsikrer Danmark – og om det overhovedet kan lade sig gøre – var der ingen tvivl om, at alle de fremmødte havde et fælles mål: Trygge danskere, der ikke behøver leve i skyggen af de mange terrorangreb vi har set i vores nabolande. Formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup, sagde derfor i sine afsluttende bemærkninger, at han vil spørge transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen om der kommer en vejledning om terrorsikring til gavn for bygherrer, virksomheder mv., der gerne vil terrorsikre forsvarligt.

Peter Skaarup lovede at tage sagen op med det øvrige retsudvalg allerede mandag efter Folkemødet, hvilket fik SikkerhedsBranchens direktør og debattens ordstyrer, Kasper Skov-Mikkelsen, til at lukke arrangementet med ordene ”så ringer jeg tirsdag.” Kasper har dog efterfølgende affundet sig med at måtte vente lidt endnu på ministerens svar.

Panelet blev udskiftet undervejs. På billedet ses det første panel, bestående af
Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokratiet, Mette Annelie Rasmussen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune for Radikale Venstre, Jakob Vedsted Andersen, beredskabsdirektør i Hovedstadens Beredskab, Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, Svend Larsen, direktør for det operative politiområde i Rigspolitiet, Henrik Færch, CEO i Damasec og Hans Scheving fra BERTELSEN & SCHEVING ARKITEKTER.

(28. juni 2017)