SB_logo2020_den_danske_brancheforening (1)

Medlemsnyt

Januar 2023

Hvad skal jeg være, når jeg bliver stor? Låsesmed!

Som ung kan det være svært at vælge vej i livet, men SikkerhedsBranchen har et bud til de mange tusinde skoleelever, der besøger DM i Skills i februar: Bliv låsesmed!

Der er stor mangel på faglærte, og ifølge Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd bliver problemet kun større de kommende år. Derfor indtager SikkerhedsBranchen i samarbejde med Låsesmede Foreningen og TEC en 100 km2 stor stand i Messe C i Fredericia for at gøre de unge mennesker opmærksom på deres mulighed for at blive låsesmed.

Sammen med en række låsesmedevirksomheder og deres lærlinge vil vi vise nogle af de mere interessante elementer af faget og fortælle om uddannelsen. Standen vil i øvrigt bestå af en slags escape room, hvor de unge skal igennem fire døre ved hjælp at forskellige låseteknologier for at komme ud. Arrangørerne bag forventer, at der kommer mindst 50.000 gæster, deriblandt mange skoleelever, i løbet af de tre dage.

SikkerhedsBranchen byder velkommen til 1 nyt medlem

EM Sikring ApS, 5800 Nyborg, Erik Nygaard

Vi byder året velkommen med to spændende webinarer

Vi fortsætter vores succes med at uddele vigtig viden på webinarer, og allerede i begyndelsen af det nye år, får du mulighed for at deltage i to webinarer.

Mandag 16. januar kl. 14.00-15.30 afholder vi webinar om NIS2. EU vedtog i november det såkaldte NIS2-direktiv, der medfører nye regler inden for informations- og cybersikkerhed. I den forbindelse har vi inviteret Jacob Herbst fra DUBEX til at fortælle mere om NIS2 og den forestående implementering.

Den nye kravspecifikation på vagtområdet kommer i denne uge, og i den forbindelse vil vicedirektør i SikkerhedsBranchen, Per Wulff Flatau kort gennemgå de forskellige afsnit, men primært fortælle om ændringerne. Webinaret finder sted onsdag 18. januar kl. 14.00-15.00.

Ønsker du at deltage i et eller begge webinarer, skal du sende en mail til info@sikkerhedsbranchen.dk, hvori du skal skrive dit navn, hvilken virksomhed du repræsenterer samt mærke din mail ”NIS2” og/eller ”Vagt”. Herefter vil du modtage et link til Teams, som du skal bruge for at tilgå webinaret. Vi optager begge webinarer, og vi gør efterfølgende optagelserne tilgængelige på vores hjemmeside.

Husk også, at du kan finde optagelser af 16 forskellige webinarer på vores hjemmeside.
samantha-borges-EeS69TTPQ18-unsplash

Råd nedlægger borgerudvalg

Det Kriminalpræventive Råd (DKR) har valgt at nedlægge rådets borgerudvalg, hvor Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i SikkerhedsBranchen, fungerede som næstformand. Beslutningen er truffet, da tiden er løbet fra at have et egentligt borgerudvalg, idet de andre udvalg i DKR tager hånd om de kriminalitetsudfordringer, der også rammer borgerne.

Få viden om CE-mærkning

Hvem skal CE-mærke og hvornår skal man CE-mærke? Det er spørgsmål, der har været til diskussion i blandt andet LÅS-udvalget. På baggrund af flere tvivlsspørgsmål arbejder sekretariatet nu på at tilrettelægge et webinar, der kan belyse principperne inden for CE-mærkning. Indtil da er der hjælp at hente hos Dansk Standard, der har udarbejdet en FAQ om CE-mærkningen.

Vigtigt grundkursus vil fortsat have mange kursusdeltagere

I forbindelse med revisionen af den mekaniske kravspecifikation har vi forlænget fristen til maj 2024 for, hvornår grundkurset (AMU 48354) skal være gennemført. Det sker fordi, vi vurderer, at der stadigvæk er alt for mange, der ikke har taget kurset endnu. Vi har derfor gennemført de sidste to kurser med 50 deltagere, og vi har besluttet, at de næste to kurser i 2023 også vil være åbne for op til 50 deltagere imod de normale 20. Du kan læse mere om kurset på TEC's hjemmeside.

Markedsføringskonsulent stopper

Markedsføringskonsulent Alexander Bugge Thulstrup har valgt at søge nye udfordringer og stopper dermed i sekretariatet med udgangen af februar. Sekretariatet takker Alexander for hans arbejde og ønsker ham held og lykke fremover. Sekretariatet byder en ny markedsføringskonsulent velkommen i begyndelsen af februar.

To nye auditorer skal foretage interne audits på Fyn og i Jylland

Sekretariatet byder her i det nye år velkommen til Torben Skøtt og Christian Østergaard, der skal fungere som interne auditorer i SikkerhedsBranchen. Christian Østergaard kommer fra mange år i politiet og er ligeledes uddannet Eksamineret Sikringsleder. Torben Skøtt har en byggeteknisk baggrund samt mange års erfaring fra branchen som sikringskonsulent. Christian skal forestå interne audits i Syd- og Sønderjylland samt Fyn, mens Torben tager sig af de interne audits i Midt- og Nordjylland. Vi håber, I alle vil byde vores nye auditorer velkommen.
linkedin 

Følg SikkerhedsBranchen på LinkedIn

linkedin twitter website 
Email Marketing Powered by MailPoet