Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:november 07, 2018

Historisk aftale mellem SikkerhedsBranchen og Låsesmede Foreningen

Der var noget helt særligt på programmet, da landets låsesmede 27. oktober var samlet til årsmøde i Låsesmede Foreningen. Det var nemlig dagen, hvor en historisk aftale om samarbejde mellem låsesmedene og SikkerhedsBranchen skulle underskrives.

Aftalen handler om interessevaretagelse, som SikkerhedsBranchen fremover skal udføre på vegne af Låsesmede Foreningen. Aftalen forener og forstærker altså branchen på en række områder, og låsesmedene får styrket deres position politisk og over for myndigheder mv.

Praktisk indebærer det at SikkerhedsBranchens stående udvalg for mekanisk sikring får et nyt fagudvalg – en model, der allerede kendes fra Brandudvalget og Vagtudvalget. Det nye fagudvalg fokuserer på låse, og i første omgang samles en række låsesmede fra både SikkerhedsBranchen og Låsesmede Foreningen som fagudvalgsledelse for at definere fagudvalgets kommissorium, organisation, arbejdsplan mv. Aftalen indebærer også at Låsesmede Foreningen får en plads i ledelsen af AIA/ADK-udvalget.

Låsesmede Foreningen har ca. 100 medlemsvirksomheder, hvoraf en række også er medlemmer af SikkerhedsBranchen. SikkerhedsBranchen har bistået låsesmedene gennem en årrække ved at udbyde ISO 9001-certificering på fordelagtige vilkår til deres medlemmer. Et tættere samarbejde mellem de to foreninger har længe været et stort ønske for både SikkerhedsBranchens bestyrelse og udvalgsledelsen for udvalget for mekanisk sikring.

Låsesmede Foreningens medlemmer bliver med samarbejdsaftalen ikke medlemmer af SikkerhedsBranchen, og de vil derfor ikke opnå de særlige medlemsfordele medlemmer har.