Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:oktober 01, 2019

Pseudoarbejde i politiet: Sikkerhedsbranchen står klar til at hjælpe

Mette Frederiksen gav i sin tale i anledning af Folketingets åbning udtryk for at politiet ikke kun har travlt med reelle opgaver. ”Har pseudoarbejdet også her fået lov til at tage tid fra det rigtige arbejde?” spurgte hun fra talerstolen.

Det får SikkerhedsBranchen, der er repræsentant for ca. 300 professionelle virksomheder indenfor sikkerhed og sikring, til at reagere. For meget af det såkaldte pseudoarbejde er nemlig i virkeligheden sikkerhedsopgaver, forklarer foreningens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen:

”Der er forskel på politiopgaver – myndighedsudøvelse, magtanvendelse og så videre – og helt basale sikkerhedsopgaver som fast bevogtning, overvågning af arealer, opretholdelse af ro og orden ved arrangementer og meget mere. Så en oplagt del af løsningen på politiets ressourceproblemer er at lade vores medlemmer tage sig af sikkerhedsopgaverne og lade de travle politifolk klare politiopgaverne.”

Foreningen peger på at professionelle sikkerhedsvirksomheder allerede i dag varetager opgaver af stor betydning for danskernes tryghed og sikkerhed:

”Vi er sådan set alle vegne – det er vagter der passer på alt muligt lige fra Justitsministeriet og ambassader til byfester og borgerservicekontorer, det er os der producerer og installerer de tv-overvågningskameraer, der holder et venligt øje med os alle sammen og hjælper politiet med at opklare forbrydelser, og det er os, der sætter hegn, låse og gitre op når der skal den slags til,” siger Kasper Skov-Mikkelsen.

Branchen står derfor klar til at hjælpe politiet af med en lang række opgaver og peger selv på grænsekontrollen mod Tyskland, bemanding af ATK-biler og faste bevogtningsopgaver som oplagte områder, hvor politiet kan få hurtig hjælp.

”Det er opgaver, der ligner vores eksisterende, og det er opgaver, hvor vi nærmest kan gå i gang i morgen. Statsministeren kan bare ringe – pseudoopgaver for politiet er gode opgaver for os,” fastslår Kasper Skov-Mikkelsen.

Uddybende kommentarer og baggrund:

Direktør Kasper Skov-Mikkelsen, tlf. 40 41 79 20

Informationschef Elisabeth Kierkegaard, tlf. 60 22 80 84


Billede fra januar 2016, da Sverige netop havde indført transportøransvar og dermed id-kontrol af alle rejsende fra Danmark. DSB løste opgaven ved hjælp af vagter fra en privat vagtvirksomhed, og løsningen fungerede til alles tilfredshed.