Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:august 24, 2017

Lovforslag kan give overskuelige regler for tv-overvågning

En ny forordning om persondatabeskyttelse skal være implementeret i hele EU 25. maj næste år, og lige nu arbejder Justitsministeriets databeskyttelseskontor på højtryk for at få Danmark klar til tiden. Et nyt lovforslag fra ministeriet vil ikke bare sikre at Danmark er klar til forordningen, men kan også gøre det langt mere overskueligt at tv-overvåge i Danmark, mener SikkerhedsBranchen.

Med den nuværende lovgivning skal man både kende til lov om tv-overvågning, Persondataloven og Straffeloven før man er klar til at tv-overvåge lovligt, og det er en af grundene til at så få har styr på reglerne for tv-overvågning, forklarer SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen. ”Hvordan skal man som lægmand vide, hvor mange steder man skal lede? Der er ingen henvisninger eller logisk sammenhæng, og derfor har vi i branchen i årevis ønsket os en samlet lovgivning,” siger han.

Det ønske kan være på vej til at gå i opfyldelse. Det fremgår nemlig af det nye lovforslag at hele kapitel 6 a i den nuværende persondatalov skal flyttes til lov om tv-overvågning. Kapitel 6 a indeholder alle de særlige bestemmelser for data indsamlet med tv-overvågning, og med en flytning af kapitlet vil man være kommet et langt stykke ad vejen.

Selvom Kasper Skov-Mikkelsen glæder sig over at ministeriet har lyttet til branchens ønske, er han dog ikke helt tryg før han ser den samlede, endelige løsning. ”Hvis forslaget om at flytte kapitel 6 a af en eller anden grund ikke bliver vedtaget eller fortabes i de mange andre opgaver i forbindelse med forordningen, så står vi altså uden særlige regler for behandling af tv-overvågningsbilleder, og så har hele branchen alvorlige udfordringer,” fortæller han. Derfor vil SikkerhedsBranchen nu gøre sit for at ministeriet og politikerne forstår betydningen af at ændringen gennemføres.

(24. august 2017)