SikkerhedsBranchens historie
2024
Ad hoc-udvalg bliver til reelt udvalg
2023
Vi opgraderer den politiske indsats
SikkerhedsBranchen opgraderer den politiske indsats og indgår aftale med PA-bureaet Policy Group, der hjælper med den politiske interessevaretagelse. Virkningen har været stor og vi deltager i utallige møder med ordførere, ministre og embedsfolk, ligesom vi er med til at formulere flere beslutningsforslag.
2022
Vi samler de certificerede brandrådgivere
SikkerhedsBranchen oplever behov for et forum, hvor de certificerede brandrådgivere kan samles. Vi danner udvalget for certificerede brandrådgivere, hvilket bliver det syvende fagudvalg under Brand-udvalget.
2021
Vi vokser og får flere udvalg
SikkerhedsBranchen opretter fagudvalget for brandporte, og når dermed op på i alt 16 udvalg.
2020
Vi får ny strategi
Bestyrelsen lægger en ny strategi, der har fokus på slutbrugeren (medlemmernes kunder), og slår fast, at SikkerhedsBranchen skal være den, alle henvender sig til, når det drejer sig om sikring og sikkerhed.
2018
Vi varetager flere interesser
Låsesmede Foreningen og SikkerhedsBranchen indgår aftale om, at SikkerhedsBranchen skal varetage låsesmedenes interesser.
2017
Vi er med på råd
Folketinget behandler et beslutningsforslag om at indføre krav til indbrudssikring af private hjem i Bygningsreglementet, og SikkerhedsBranchen er med til at formulere forslaget som Socialdemokratiet og Enhedslisten står bag.
2015
Vi påvirker politiforliget
SikkerhedsBranchen foreslår at aflaste politiet, og vi sætter fingeraftryk på et nyt politiforlig.
Sammen med fem andre organisationer udgiver SikkerhedsBranchen den nationale forebyggelsesstrategi ”Brandsikkert Danmark”.
2012
Vi skaber et fælles sprog
SikkerhedsBranchen laver Symbolsamlingen og Sikringsordbogen, der skal skabe en fælles referenceramme for symboler og sikringsord for hele sikrings- og sikkerhedsmarkedet.
2010
Vi fusionerer med DPB
Dansk Passiv Brandsikring (DPB) fusionerer med SikkerhedsBranchen, og brandudvalget opretter endnu et fagudvalg, denne gang for passiv brandsikring.
2008
Vi indgår aftale om certificering
SikkerhedsBranchen laver en aftale med Låsesmede Foreningen om certificering af foreningens medlemmer.
2007
Vi får flere fokusområder
Dansk Brandsikrings Forening (DBF) bliver en del af SikkerhedsBranchen, og brandudvalget opretter fire fagudvalg for ABA, håndildslukkere, slukningsanlæg og sprinkleranlæg.
2005
Vi sikrer kvaliteten i branchen
Der oprettes ISO 9001-certificeringsordninger for en række sikringsområder. Den første er TVO og otte virksomheder får som de første et certifikat. Formålet er at hæve kvaliteten og samtidig hjælpe slutbrugerne med at kende de seriøse og professionelle sikringsvirksomheder.
2004
Vi sætter præg på lovgivning
SikkerhedsBranchen foreslår en model for en ny lovgivning om tv-overvågning, der danner grundlag for den gældende lov. Danmark bliver dermed det mest liberale land i Norden på dette område.
2003/2004
Vi ansætter vores første direktør
Kasper Skov-Mikkelsen, der er uddannet jurist, bliver ansat som direktør, og der bliver for alvor skabt grundlag for en professionel brancheorganisation.
1993
Vi skaber grundlag for nyt projekt
SikkerhedsBranchen og Vagt- og AlarmBranchens Arbejdsgiverforening får justitsministeren til at afskaffe gebyret på fejlalarmer mod til gengæld at begrænse antallet af fejlalarmer. Hermed bliver bunden for V-AIA-projektet lagt.
1992
SikkerhedsBranchen bliver dannet
De tre brancheforeninger FDL, DK-Alarm og Sikringsbranchen nedlægger paraplyorganisationen og danner SikkerhedsBranchen – den danske brancheforening for sikkerhed og sikring. Formålet med den nye forening er at samle alle professionelle sikringsfirmaer og styrke forhandlingspositionen over for myndigheder og samarbejdspartnere.