Hvorfor skal jeg vælge en certificeret leverandør?


Der er mange gode grunde til at vælge en certificeret sikringsleverandør. Inden for sikringsniveauerne kræver forsikringsselskaberne simpelthen, at du skal vælge en certificeret leverandør, ellers lever du ikke op til kravene i din police. Men også uden for sikringsniveauerne, hvor vi taler om supplerende sikring, er det klogt at vælge en sikringsleverandør eller -rådgiver simpelthen fordi de kan dokumentere kvaliteten.


Nedenfor forklarer vi lidt nærmere.

Hvad er et sikringsniveau?

Alle erhvervsvirksomheder i Danmark har et sikringsniveau. Dette sikringsniveau (der er seks forskellige niveauer) er bestemt af dit forsikringsselskab og fremgår af din police. For at leve op til dit sikringsniveau, skal du benytte dig af en certificeret sikringsleverandør.

Hvad betyder det, at en sikringsleverandør er certificeret?

Når du gør brug af en certificeret sikringsleverandør, er der garanti for, at kvaliteten af det udførte arbejde er i orden. En certificeret sikringsleverandør skal nemlig leve op til en lang række krav i forhold til installatørens uddannelse, hvilke produkter vedkommende installerer og ikke mindst hvordan det bliver installeret.

I forbindelse med det udførte arbejde skal du have en installationserklæring, der er både installatørens og dit bevis for, at arbejdet er udført i henhold til de mange krav. Har du fået installeret forskelligartet sikring, for eksempel både låse og alarmer, skal du have særskilte installationserklæringer – altså én for de installerede låse og én for de installerede alarmer. En installationserklæring kan kun udfyldes af en certificeret sikringsleverandør, der er registreret hos Forsikring & Pension på sikringsguiden.dk.

Hvilken betydning får det, hvis jeg ikke gør brug af en certificeret sikringsleverandør?

Hvis du ikke lever op til det sikringsniveau som dit forsikringsselskab har pålagt dig, får du nedsat din erstatning i tilfælde af en skade eller indbrud.

Hvordan finder jeg en certificeret sikringsleverandør?

Du kan finde en certificeret sikringsleverandør på sikringsguiden.dk. Du kan også klikke ind på vores leverandørliste og markere, hvilke fagområder du har brug for. Du får fremvist de virksomheder, der passer til den kombination, du har valgt. 

Hvad er supplerende sikring?

Supplerende sikring er alle de sikringsformer, som ikke er omfattet af sikringsniveauerne. Adgangskontrol, tv-overvågning og mange andre vigtige sikringsformer bliver betragtet som supplerende sikring. Det vil sige, at dit forsikringsselskab typisk ikke stiller krav til, at du gør brug af en certificeret sikringsleverandør, hvis du får installeret disse former for sikring. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der findes certificerede installatører og produkter inden for supplerende sikring. SikkerhedsBranchen anbefaler til enhver tid, at du også i disse tilfælde gør brug af en certificeret sikringsleverandør, da denne dermed kan dokumentere kvaliteten af egen uddannelse, produkter og installation.