Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:september 05, 2017

Sikring gør det svært at være ungdomskriminel

Ungdomskriminaliteten i Danmark er faldende, og sikring er muligvis en af grundene. I hvert fald peger Politiets årlige nationale strategiske analyse, der blev offentliggjort i sidste uge, på teknisk sikring som en faktor der har gjort det sværere for de unge at udøve ”spontane og fristelsesorienterede kriminalitetsformer som butikstyveri og lignende,” som der står i rapporten.

SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen, er glad for at Politiets analytikere har fået øjnene op for de forebyggende effekter ved sikring. ”Sikring bliver mere og mere udbredt, og det er der altså en grund til – det virker. Det gør livet lettere for de erhvervsdrivende og sværere for de potentielle kriminelle, og derfor giver flere potentielle tyveknægte simpelthen op på forhånd,” forklarer han.

Politiets analyse nævner vagter, butiksdetektiver og tv-overvågning som eksempler på de sikringstiltag, der holder de unge menneskers hænder i egne lommer, og der er ifølge Kasper Skov-Mikkelsen en særlig grund til at disse sikringsformer har fanget analytikernes interesse: ”Det er jo ekstra øjne – menneskelige eller elektroniske – der kan holde øje med de unge mennesker, og det er effektivt. Risikoen for at blive opdaget betyder meget for lysten til at begå kriminalitet,” siger han.