Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:april 16, 2018

Mange kommuner ønsker mere tv-overvågning

Politiet måtte gerne sætte mere tv-overvågning op i det offentlige rum hvis det stod til landets kommuner, og faktisk er kommunerne selv villige til at betale. Det viser en undersøgelse som KL har lavet efter Justitsministeriet sidste år bad dem om hjælp med at afdække kommunernes behov for tv-overvågning i det offentlige rum.

50 kommuner har svaret på undersøgelsen, og heraf siger hele 26 at der er behov for yderligere tv-overvågning af det offentlige rum. Kommunernes grunde til at ønske mere tv-overvågning er blandt andet at forebygge og opklare kriminalitet og skabe tryghed hos borgerne. Det er især kriminalitet som hærværk, overfald og handel med euforiserende stoffer, kommunerne ønsker at forebygge med tv-overvågningen.

Det er samlingspunkter som gågader, pladser og nattelivsområder, som kommunerne ønsker at udstyre med mere tv-overvågning. Enkelte kommuner peger dog også på at der kan være behov på for eksempel havneområder, udvalgte veje og offentlige toiletter.

KL mener på baggrund af undersøgelsen at Politiet i langt højere grad end i dag bør følge kommunernes indstilling om tv-overvågning og at der bør afsættes flere midler til at Politiet kan etablere tv-overvågning. KL foreslår også en ordning hvor kommunerne køber tv-overvågningsudstyret og stiller det til rådighed for Politiet.

Med finansloven for 2018 fik Politiet 3 mio. kr. til drift og vedligehold af tv-overvågning i år og lidt mindre beløb de kommende år. Pengene forventes at række til ca. 50 uroplagede lokationer.

(16. april 2018)