Passiv brandsikring
Hvad er udvalget for passiv brandsikring?
Udvalget for passiv brandsikrin er ét af SikkerhedsBranchens mange fagudvalg, der beskæftiger sig med passiv brandsikring. Udvalget for passiv brandsikring er et fagudvalg under Brandudvalget, og består af en række medlemsvirksomheder, hvoraf seks er valgt til at udgøre en fagudvalgsledelse, der drøfter aktuelle emner og arbejder ud fra en arbejdsplan.
Hvad arbejder udvalget for passiv brandsikring med?
Udvalget for passiv brandsikring arbejder for en optimal, grundlæggende brandsikring af bygninger, der kan sikre samfundsmæssige værdier og redde menneskelig, ligesom udvalget arbejder for, at der til stadighed er den nødvendige lovgivningsmæssige fokus på passiv brandsikring blandt andet i forhold til nybyggeri og ved renoveringer. Udvalget for passiv brandsikring og dets medlemmer vejleder alle parter i byggeriet og er en aktiv sparringspartner for lovgivere, myndigheder, brandvæsen, politi og bygherrer for at sikre, at den passive brandsikring udføres korrekt og efter reglerne. Udvalget har som målsætning, at den løbende kontrol af bygninger til stadighed er effektiv og god nok. SikkerhedsBranchen er desuden medlem af European Association for Passive Fire Protection (EAPFP).
Hvordan bliver jeg en del af udvalget for passiv brandsikring?
Alle medlemsvirksomheder med interesse i passiv brandsikring kan blive en del af udvalget på tre måder:
- Du kan repræsentere din virksomhed og stille din faglige ekspertise til rådighed i udvalgets fagudvalgsledelse, hvor du deltager aktivt i fire møder årligt med udgangspunkt i en arbejdsplan fastlagt af udvalget selv. Ønsker du at være en del af fagudvalgsledelsen, skal du melde dit kandidatur til det årlige medlemsmøde. Sekretariatet udsender nærmere information om dette hvert forår. Du kan repræsentere din virksomhed og stille din faglige ekspertise til rådighed i en arbejdsgruppe, som fagudvalgsledelsen nedsætter efter behov i samarbejde med udvalgets tovholder. · Du kan følge med i fagudvalgsarbejdet på sidelinjen gennem de meddelelser vi løbende sender ud samt vores fagspecifikke nyhedsbrev ”SikkerhedsBranchens fagnyt: Brand”, der udkommer tre gange årligt.
- Du kan repræsentere din virksomhed og stille din faglige ekspertise til rådighed i en arbejdsgruppe, som fagudvalgsledelsen nedsætter efter behov i samarbejde med udvalgets tovholder. Du kan følge med i fagudvalgsarbejdet på sidelinjen gennem de meddelelser vi løbende sender ud samt vores fagspecifikke nyhedsbrev ”SikkerhedsBranchens fagnyt: Brand”, der udkommer tre gange årligt.
- Du kan følge med i fagudvalgsarbejdet på sidelinjen gennem de meddelelser vi løbende sender ud samt vores fagspecifikke nyhedsbrev ”SikkerhedsBranchens fagnyt: Brand”, der udkommer tre gange årligt.
Du bliver en del af udvalget for passiv brandsikring i forbindelse med din indmeldelse i SikkerhedsBranchen, hvor du skal markere hvilke interesseområder, du har. Er du allerede medlem, og dine interesseområder ændrer sig, kan du altid kontakte sekretariatet.
Hvad kan jeg opnå ved at være en del af udvalget for passiv brandsikring?
Ved at være en del af udvalget for passiv brandsikring kan du enten ved en plads i fagudvalgsledelsen eller som en del af en specifik arbejdsgruppe være med til at påvirke branchen inden for netop passiv brandsikring – til gavn for dig og din virksomhed.
SikkerhedsBranchens udvalget for passiv brandsikring har blandet andet:
- etableret en teknikgruppe, der løbende udarbejder vejledninger om passiv brandsikring. .
- bidraget og bidrager løbende til revision af BR18 med tilhørende vejledninger.
- tilpasset allerede udarbejdede vejledninger til krav i BR18 med tilhørende vejledninger.
- afgivet og afgiver løbende høringssvar i forbindelse med revision af DBI-retningslinjer
- udarbejdet en række vejledninger om passiv brandsikring - se nærmere i vidensbanken.
Hvor finder jeg materiale om udvalget for passiv brandsikring?
Vi samler hele tiden relevant viden inden om passiv brandsikring. Du kan finde relevant viden herunder.