Hvad skal jeg vide om AIA/ADK?

Automatisk indbrudsalarm og adgangskontrol – i daglige tale også kaldet AIA/ADK – er elektronisk sikring, og derfor går udviklingen lige så hurtigt som inden for al anden elektronik. Det kræver, at du interesserer dig for it, elektronik, programmering, konfigurering og el. Alarmer er en del af forsikringsselskabernes sikringsniveauer, og der er således 300.000 erhvervsvirksomheder, der har krav om en alarm. Adgangskontrol er ikke omfattet af sikringsniveauerne, til gengæld er det det hurtigst voksende fagområde i sikkerhedsbranchen.

Hvilke uddannelsesmuligheder har jeg?

Alle virksomheder, der arbejder seriøst med AIA/ADK, er ISO 9001-certificerede. Det giver dig flere muligheder for at komme i arbejde: enten er du uddannet elektriker, gerne fra sikringslinjen, eller også er du klar til at komme i lære hos en sikringsvirksomhed. Den tredje mulighed er, at du får ansættelse i en certificeret virksomhed og gennemfører de kurser, der er krævet i kravspecifikationerne. Det drejer sig om i alt syv kurser af nogle få ugers varighed på AIA og i alt fem kurser af få dages varighed på ADK. Det er en oplagt mulighed for dig, som er voksen og kommer fra en anden branche for eksempel et andet håndværk.

Ønsker du at vide mere?

Ønsker du at vide mere om, hvordan du kommer i gang med uddannelsen? Så kontakt os eller udfyld formularen herunder og vi ringer dig op.