AIA/ADK-udvalget
Hvad er AIA/ADK-udvalget?
AIA/ADK-udvalget er ét af SikkerhedsBranchen seks stående udvalg, der alle beskæftiger sig med et specifikt fagområde inden for sikkerhed og sikring. AIA/ADK-udvalget består af en række medlemsvirksomheder, hvoraf 14 virksomheder er valgt til at udgøre en udvalgsledelse, der drøfter aktuelle emner og arbejder ud fra en arbejdsplan.
Hvad arbejder AIA/ADK-udvalget med?
AIA/ADK-udvalget arbejder blandt andet på, hvordan EN-standarder indenfor alarmtransmission bedst implementeres i en dansk kontekst, både med tanke på brugervenlighed og sikkerhed. Samtidig arbejder udvalget for bedre rammer for forbikobling og udvalget er i gang med at udarbejde et ADK-katalog på linje med AIA-kataloget. Derudover beskæftiger udvalget sig med aktuelle tendenser i branchen, som for eksempel den stigende interesse for bæredygtighed og it-sikkerhed samt de muligheder, der findes for at medtænke dette i sin virksomhed samt rekruttering. AIA/ADK-udvalget samarbejder med flere af SikkerhedsBranchens øvrige udvalg med henblik på at få flere virksomheder til at tage lærlinge. Derudover beskæftiger udvalget sig med CER- og NIS2-direktiverne, og i det hele taget hvordan AIA/ADK-løsninger kan opfylde forskellige behov.
En del af det faglige arbejde foregår i fagudvalget under AIA/ADK-udvalget. Du kan læse mere om fagudvalget herunder.
Hvordan bliver jeg en del af AIA/ADK-udvalget?
Alle medlemsvirksomheder med interesse i automatisk indbrudsalarm og adgangskontrol kan blive en del af udvalget på tre måder:
- Du kan repræsentere din virksomhed og stille din faglige ekspertise til rådighed i udvalgets udvalgsledelse, hvor du deltager aktivt i fire møder årligt med udgangspunkt i en arbejdsplan fastlagt af udvalget selv. Ønsker du at være en del af udvalgsledelsen, skal du melde dit kandidatur til det årlige medlemsmøde. Sekretariatet udsender nærmere information om dette hvert forår.
- Du kan repræsentere din virksomhed og stille din faglige ekspertise til rådighed i en arbejdsgruppe, som udvalgsledelsen nedsætter efter behov i samarbejde med udvalgets tovholder.
- Du kan følge med i udvalgsarbejdet på sidelinjen gennem de meddelelser vi løbende sender ud samt vores fagspecifikke nyhedsbrev ”SikkerhedsBranchens fagnyt: AIA/ADK”, der udkommer tre gange årligt.
Du bliver en del af AIA/ADK-udvalget i forbindelse med din indmeldelse i SikkerhedsBranchen, hvor du skal markere hvilke interesseområder, du har. Er du allerede medlem, og dine interesseområder ændrer sig, kan du altid kontakte sekretariatet.
Hvad kan jeg opnå ved at være en del af AIA/ADK-udvalget?
Ved at være en del af AIA/ADK-udvalget kan du enten med en plads i udvalgsledelsen eller som en del af en specifik arbejdsgruppe være med til at påvirke branchen inden for netop AIA/ADK-området – til gavn for dig og din virksomhed.
SikkerhedsBranchens AIA/ADK-udvalg har blandt andet:
- opnået tilladelse fra F&P til, at der kan benyttes en kortlæser på F&P-godkendte, integrerede AIA/ADK-anlæg, som et alternativ til en traditionel forbikobler, når indgangstiden skal startes.
- opnået tilladelse fra F&P til, at der kan foretages minor software og firmware-opdateringer, uden at produktet skal godkendes på ny.
- haft indflydelse på Molios (Byggeriets Videnscenter) nye udbudsbeskrivelser for AIA og ADK.
- bidraget til revision af relevante standarder – vi har formandskabet for Dansk Standards udvalg for elektronisk sikring S-579.
- bidraget til revision af AIA-kataloget.
- bidraget til revision af Suppleringskataloget.
- arrangeret kurser for politiet inden for indbrudsforebyggelse på fagområderne AIA, ADK, TVO og MEK.
- bidraget til AMU-kurser indenfor områderne AIA og ADK – faciliteret af DBI.
- opnået verificerede alarmer med V-AIA-konceptet.
- fået indført certificering iht. ISO 9001, og dermed løbende forbedringer til gavn for branchen – derunder også revision af installationserklæringer, kravspecifikationerne for AIA og ADK samt suppleringskatalogets kapitel 2, appendix A og B, teknisk specifikation og behovsvurdering, ADK.
Hvor finder jeg materiale om AIA/ADK?
Vi samler hele tiden relevant viden inden for AIA/ADK-området. Du kan finde relevant materiale herunder.