Vidensbank

Guide til terrorsikring

Guide til Terrorsikring – Sikring mod trusler og risici i nybyggeri og ombygninger. Download som PDF Terrorsikring kan tænkes ind i et projekts oprindelige æstetiske udtryk, hvis sikringsrådgiveren og arkitekten fra starten er i dialog herom. Gør man sig tanker om terrorsikring tidligt i projektets designfase, vil man gennem intelligente løsninger kunne bevare f.eks. en …

Guide til terrorsikring Læs mere »

7 råd til IT-sikkerheden på dine systemer og anlæg

IT-sikkerhed i dit sikkerhedssystem Download som PDF 7 punkter du skal forholde dig til for at øge IT-sikkerheden i dit: • Indbrudsalarmsystem • Adgangskontrolsystem • TV-overvågningsanlæg Hvorfor skal du IT-sikre dit sikkerhedssystem? Mange af de komponenter der i dag installeres i et sikkerhedssystem, er i virkeligheden selvstændige små computere, og er derfor sårbare overfor mange …

7 råd til IT-sikkerheden på dine systemer og anlæg Læs mere »

Hvad er passiv brand?

Passiv brandsikring Download som PDF Krav: Bedre brandsikring af bygninger. Løsning: Brandsikring skal være en del af bygningens grundkonstruktion! Passiv brandsikring – den afgørende forskel Passiv brandsikring er den grundlæggende forudsætning for at sikre bygningen mod brand. Princippet bag passiv brandsikring er, at alle anvendte materialer og konstruktionsdele udvælges, så de forhindrer, at branden spreder …

Hvad er passiv brand? Læs mere »

Sikring mod indbrud i boliger

Sikring mod indbrud i boliger Download som PDF Er din bolig indbrudssikret? Danmark har en høj indbrudsrate i forhold til vores nabolande. For at forebygge indbrud er det vigtigt, at du undgår indbrudsegnede situationer og er opmærksom på genstande, der kan tiltrække sig tyvenes opmærksomhed. Du kan forsikre dig mod fysiske skader og økonomiske tab, …

Sikring mod indbrud i boliger Læs mere »

Vejledning om lineære brandfuger

Samling af brandadskillende bygningsdele Download som PDF Indledning Formålet med dette informationsblad er at belyse forskellige metoder og materialer til at brandbeskytte lineære fuger. Informationsbladet anviser grundlag for både dimensionering og udførelsesmetoder for brandbeskyttelsen. Det er producenten af det pågældende brandfugesystem, der beskriver den endelige dimensionering og udførelse. Under valg af brandfugesystem kan der være …

Vejledning om lineære brandfuger Læs mere »

Vejledning om brandmaling-reparation og inspektion

Reparation, inspektion og vedligehold af brandmalede stålkonstruktioner. Download som PDF Reparation, inspektion og vedligehold af brandmalede stålkonstruktioner Efterfølgende er forslag til procedure, hvis den enkelte malingsleverandør ikke har specifikke betingelser. Transport- og montageskader: Skader, der er opstået under transport eller montering, skal udbedres så hurtigt som muligt, da evt. vandindtrængning i åbne ”sår” kan skade …

Vejledning om brandmaling-reparation og inspektion Læs mere »

Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner

Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner Download som PDF Vejledning for kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner 1. Indledning: For at kunne opretholde en stålkonstruktions bærevne under brand er det nødvendigt at brandbeskytte denne med et materiale, som forhindrer at stålet opnår en temperatur, hvor det mister sin styrke (kritisk ståltemperatur). Dette kan gøres ved …

Kontrolmåling af brandhæmmende maling på stålkonstruktioner Læs mere »

Passiv Brandsikring Brandmaling

vejledning af brandmaling ukendt malingstype Download som PDF Undersøgelse af ukendt malingstype på stålkonstruktion der skal brandmales Inden undersøgelse af egnethed, kontaktes brandmalingsleverandøren for afklaring af testmetode. Hvis brandmalingsleverandøren ikke har kommentarer til eventuel testmetode, kan nedenstående beskrivelse følges. Hvis det ikke muligt at konstatere hvilken primer, eller malingstype, der er anvendt på en konstruktion, …

Passiv Brandsikring Brandmaling Læs mere »

Udmøntning af PLOV-beredskabsplaner

Udmøntning af PLOV-beredskabsplaner Download som PDF Forord I takt med den stadig foranderlige og komplekse verden, hvor uforudsigelige trusler og alvorlige hændelser er en realitet, er det afgørende for skoler at have en omhyggeligt udarbejdet beredskabsplan på plads. Denne vejledning er udviklet med udgangspunkt i Børne- og Undervisningsministeriets (UVM) vejledning, Sikkerhed og Kriseberedskab, og har …

Udmøntning af PLOV-beredskabsplaner Læs mere »

SikkerhedsBranchens anbefalinger vedrørende køb af værdiopbevaringsenheder (brand- og sikringsskabe)

SikkerhedsBranchens anbefalinger vedrørende køb af værdiopbevaringsenheder (brand- og sikringsskabe) Download som PDF SikkerhedsBranchens anbefalinger vedrørende køb af værdiopbevaringsenheder (brand- og sikringsskabe) SikkerhedsBranchen ved af erfaring, at det for den almindelige kunde kan være svært at orientere sig på markedet for sikringsskabe. Derfor ønsker vi med denne skrivelse at give en kort og overskuelig vejledning i, …

SikkerhedsBranchens anbefalinger vedrørende køb af værdiopbevaringsenheder (brand- og sikringsskabe) Læs mere »

SikkerhedsBranchens vejledning i Panik- og flugtvejsbeslag

Panik- og flugtvejsbeslag Download som PDF 1. Indledning Denne vejledning indeholder forslag til beslåning af flugtvejsdøre. Flugtveje er en fællesbetegnelse for nødudgange, panikudgange og elektrisk kontrollerede nød- eller panikudgange. Løsningsforslagene i denne vejledning baserer sig på de europæiske standarder for flugtveje samt de gældende krav i det danske Bygningsreglement (BR). Udover de lovmæssige krav finder …

SikkerhedsBranchens vejledning i Panik- og flugtvejsbeslag Læs mere »

Sådan forholder du dig, hvis du udelukkende fakturerer vagtydelser

Sådan forholder du dig, hvis du udelukkende fakturerer vagtydelser Download som PDF Indledning Du skal efterleve loven om vagtvirksomhed. Denne vejledning beskæftiger sig med § 2 i vagtloven, der bestemmer, at en virksomhed er omfattet af vagtloven, også selv om den udelukkende fakturerer vagtydelser. Denne vejledning er derfor en hjælp til, hvordan virksomheder, der udelukkende …

Sådan forholder du dig, hvis du udelukkende fakturerer vagtydelser Læs mere »

Brandgodkendelser for døre og porte

Brandgodkendelser for døre og porte Download som PDF Indledning Denne beskrivelse er udarbejdet af Brita Rosenbech, Door System, i samarbejde med fagudvalget for Brandporte for at give et overblik over de regler og godkendelser, der er gældende for branddøre og –porte. I Danmark er der på nuværende tidspunkt to gældende typer af brandgodkendelser, som vil …

Brandgodkendelser for døre og porte Læs mere »

Vejledning EN16005 – Bygherren

Maskindirektivet og EN 16005 – Automatiske døre Download som PDF EN 16005 Denne vejledning henvender sig til dig, som er bygherre eller rådgiver, og som beskæftiger dig med rådgivning og projektering af automatiske døre. Vejledningen giver dig konkrete råd til forståelse og opfyldelse af EN 16005 og Maskindirektivet. Derudover indeholder vejledningen SikkerhedsBranchens anbefalinger. EN 16005 …

Vejledning EN16005 – Bygherren Læs mere »

Vejledning om køretøjsbarrierer

Vejledning om Køretøjsbarrierer Download som PDF Formålet med køretøjsbarrierer er primært at sikre en forebyggende effekt. Køretøjsbarrierer nedsætter risikoen for dødsfald/skader ved et angreb udført med et eller flere køretøjer mod en større eller mindre folkemængde eller en facilitet, installation eller event. Dette stiller store krav til installationen og projekteringen af køretøjsbarriererne. Denne tekniske specifikation …

Vejledning om køretøjsbarrierer Læs mere »