Den danske brancheforening for sikring og sikkerhed
Date:februar 21, 2017

52 dødsbrande er stadig for mange

52 personer omkom i brand i Danmark i 2016. Det viser en opgørelse fra Beredskabsstyrelsen. Tallet er det laveste tal i 40 år og en fortsættelse af en tendens fra de seneste år, hvor der hvert år er omkommet færre i brand. Det er dog for tidligt at hvile på laurbærrene, siger SikkerhedsBranchens direktør, Kasper Skov-Mikkelsen.

”52 omkomne er 52 for mange,” fastslår han og påpeger, at hvis Danmark havde startet en målrettet indsats mod dødsbrande samtidig med England, havde tallet i 2016 formentlig været tættere på 20. Han mener dog også, at udviklingen er et positivt tegn. ”Man skal være forsigtig med at konkludere for meget på baggrund af et par år med lidt færre døde, for det er relativt små tal at lave statistik på, og udsving er kun naturlige. Men når det er sagt, så kunne noget tyde på, at antallet af dødsbrande overordnet er faldende,” forklarer han.

Han opfordrer alle interessenter til at fastholde de seneste års fokus på at forebygge dødsbrande. ”Der er mange gode kræfter, der arbejder mod samme mål, og mange gode tiltag i gang. Vi skal blive ved med at køre kampagner og udstyre danskerne med røgalarmer, for den her tendens viser at det nytter. Det ville have været endnu bedre, hvis vi havde fået en national forebyggelsesstrategi med konkrete mål og en forpligtende handlingsplan, men de eksisterende tiltag som især BrandBevægelsen og dens medlemmer står bag har bestemt også en effekt,” slutter han.

(Udgivet 21. februar 2017)