Brancheorganisation kalder lovforslag en win-win-situation

Regeringen sender i dag et lovforslag i høring, der skal gøre det muligt for kommuner at indsætte tryghedsvagter i utrygge områder. Det er et lovforslag som SikkerhedsBranchen, – Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring, byder velkommen.

”Det lader til, at regeringen har lyttet til vagtbranchen. Vi har nemlig siden 2020, hvor det kom op i forbindelse med politiforliget, drøftet med Justitsministeriet om, hvordan en ordning kan se ud. Politiets opgaver er forskelligartede og nogle meget komplekse, men der er også simple og nødvendige opgaver, og det er den nødvendige opgave med at sikre tryghed i samfundet, vi kan bidrage til,” siger Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i SikkerhedsBranchen.

”Vi har mange års erfaring. Vi har uddannelsen, vi har politigodkendte vagter, vi har rigspolitiautoriserede vagtvirksomheder herunder landsdækkende kontrolcentraler, så der er ingen tvivl om, at vi kan komme med en professionel løsning fra dag et”, forklarer han.

”Umiddelbart vurderer vi, at regeringens forslag rammer en god balance mellem den tryghed, vi kan skabe, og det, der er politiets opgaver. Det er i øvrigt en distinktion, som vi er eksperter i blandt andet efter et mangeårigt samarbejde med Københavns Vestegns Politi. Vi ser det som en win-win-situation, fordi vi kan være med til at sikre øget tryghed samtidig med at politiet får frigjort ressourcer, der kan tage sig af alvorlig kriminalitet”, lyder det fra Kasper Skov-Mikkelsen.

Vil du vide mere? Så er du velkommen til at kontakte:

Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i SikkerhedsBranchen
Tlf. 4041 7920

Lizette Madsen, kommunikationskonsulent
Tlf. 4412 8517