Ny erklæring skal sikre dialog mellem kunder og leverandører

SikkerhedsBranchens ad hoc-udvalg IT-SIK har udarbejdet en installationserklæring for IT-sikkerhed i sikringssystemerne.

Der er tale om en to-siders installationserklæring, som skal sikre, at kunder og leverandører tager en dialog om IT-sikkerheden i forbindelse med levering og installering af et sikringssystem. På den måde skal begge parter forholde sig aktivt til for eksempel systemkonfigurationsoplysninger, IT-sikkerhedspolitikker og IT-sikkerhedsaftaler.

I første omgang skal installationserklæringen for IT-sikkerhed i sikringssystemerne bruges på frivillig basis blandt SikkerhedsBranchens medlemsvirksomheder, og skal dermed ses som et supplement til den påkrævede dokumentation.

Installationserklæringen er tilgængelig for medlemmer af SikkerhedsBranchen i vidensbanken under “Værktøjer”. Alle medlemmer er dermed velkomne til allerede nu at tage værktøjet i brug. Sekretariatet vil løbende tage sig af de tilbagemeldinger, der måtte komme.

Den egentlige lancering vil finde sted på SikkerhedsBranchens årlige foreningsdag, der i år finder sted torsdag 25. maj.