RøgalarmPatruljen opsatte 1000 røgalarmer i årets kampagne

Brandkadetter og spejdere var landet over en del af RøgalarmPatruljen, der netop er løbet af stablen. I følgeskab med brandmænd har de unge mennesker været på besøg i forskellige boligområder for at tjekke røgalarmer eller sætte nye op. Det er BrandBevægelsen (som SikkerhedsBranchen er sekretariat for) og TrygFonden, der samarbejder om den årlige kampagne – og i år fik brandkadetterne og spejderne opsat 1000 røgalarmer (der er tale om både nyopsætning og udskiftning) og omkring 300 batterier er blevet udskiftet i gamle røgalarmer.

Røgalarmer gør rent faktisk en forskel. Ifølge Beredskabsstyrelsen og TrygFonden er der ikke installeret en røgalarm i mindst halvdelen af de boliger, hvor der opstår en dødsbrand, og kun ved 14 % af dødsbrandene er der registreret en fungerende røgalarm i boligen.

Projektleder i BrandBevægelsen Ole Nedahl var med på tur i Nakskov, hvor et tv-hold fra TV2 Øst også fulgte brandkadetterne fra Lolland-Falsters Brandvæsen rundt i et boligområde med især ældre borgere. Du kan se indslaget her: https://www.tv2east.dk/arkiv?date=2022-11-19.